مرحله کاشت برنج
کاشت، داشت و برداشت سه مرحله کشت برنج هستند در این مقاله به توضیح نکات و نحوه انجام شدن مرحله کاشت برنج میپردازیم.
انتخاب انواع بذر برنج ایرانی:
شالیکاران که به کاشت برنج شمال مشغول هستند،بذری را که برای کاشت برنج انتخاب مینمایند، معمولا از محصول سال قبل تهیه می کنند. کشاورزان بعد ازاتمام برداشت برنج و خشک کردن آن مقداری از بذر را بصورت شلتوک یا خوشه ای نگهداری
میکنند تا در سال بعد از این بذر جهت کاشت در خزانه استفاده نمایندبهتر است کشاورزان از بذرهای سالم که تنوع محلی متناسب دارند استفاده کنند تا محصول خوبی داشته باشند و در نتیجه پتانسیل عملکرد بالا و قیمت مناسب بازار حاصل شود.
چگونه کیفیت دانه را تامین کنیم؟
بذر پایه هر محصول برنج است. برای به دست آوردن بهترین عملکرد و کیفیت، باید آن را رشد داده، برداشت کرده و به درستی فرآوری کنید. انواع برنج های هاشمی و شیرودی و… که همگی از انواع مختلف برنج ایرانی می باشند از اصلاحات بذر به شیوه درست به وجود آمده اند.
کاشت برنج
چگونه کاشت برنج ایرانی را زمانبندی کنیم؟
از تقویم زراعی برای برنامه ریزی بهتر فعالیت های مزرعه و هزینه های تولید استفاده کنید.
آماده ساز مزرعه برنج برای کاشت
یک آماده سازی خوب، علف های هرز را کنترل می کند، مواد غذایی گیاهی را بازیافت می کند و یک توده خاک نرم برای کاشت و یک سطح مناسب خاک برای بذر مستقیم فراهم می کند.
شخم شالیزار در دو نوبت انجام میگیرد. برای کاشت برنج شمال شخم برای اولین باردر پاییز یا اواخر زمستان و شخم دوم بوسیله تیلر که در بهار انجام میگیرد شخم دوم به صورتی انجام می شود که عمود بر شخم اول باشد. پس از آن عمل تسطیح و مالهکشی که «پیشکاول» نیز نام دارد انجام گرفته و سطح زمین کاملاً هموار میگردد. به عمل صاف کردن زمین در بعضی نقاط شمال «لت زدن» نیز میگویند. عمل لت زدن باید بدقت انجام گیرد تا سطح زمین کاملاً صاف و یکنواخت گردد و ارتفاع آب در نقاط مختلف سطح زمین یکسان باشد. بعد از این عمل زمین را همانند سال قبل کرتبندی مینماید.
در گیلان دو نوع شخم در اوایل بهار و قبل از نشاءکاری انجام میگیرد و عمل تسطیح زمین و مالهکشی حدود چند روز قبل از انتقال نشاء به زمین اصلی صورت میگیرد.