مرحله داشت برنج
مرحله داشت برنج یكی از مهمترین و حیاتی ترین مراحل برای برداشت محصولی پربار با کیفیت خوب در فصل برداشت است. مثل قدیم وجین كردن شالیزار سنتی شكل می گیرد و با استفاده از سموم كشاورزی و كاهش رویش علف های هرز، وجین را ساده تر كرده است. مرحله داشت برنج نیز از بخش های متفاوتی تشكیل شده است كه به توضیح آن می پردازیم.
چگونه برنج بکاریم؟
محصولات برنج ایرانی می تواند به صورت کشاورزی یا ماشین نشاء کاشته شود.
در روش کشاورزی بذر داخل مزرعه پرورش داده می شود سپس به وسیله دست در مزرعه قرار می گیرد.
در روش ماشین نشاء ابتدا بذر درا داخل قالب های مخصوص پرورش می دهند سپس توسط ماشی ناشی در مزرعه کاشته می شود.
چگونگی مدیریت آب
برنج گیلان به کمبود آب بسیار حساس است. شیوه های مدیریت خوب برای به حداکثر رساندن بهره وری و عملکرد آب ضروری است.
در یک ماه اول وجود آب دائم در پایه بوته ها در کنترل رشد علف هرز موثر است. همچنین با تغییرات احتمالی دمای محیط سبب مقابله می شود. کاهش بیماری بلاست.
داشت برنج
چگونگی مدیریت باروری خاک
باروری خاک ضروری است برای رشد گیاه برنج تا به طور طبیعی رشد کند. تعدادی از مشکلات محصول می تواند به عدم تعادل مواد مغذی در این زمینه مربوط باشد.
چگونگی کنترل علف های هرز
کنترل علف های هرز در آماده سازی زمین برای کاهش میزان فشار علف های هرز در مزرعه حیاتی است. بهترین زمان برای از بین بردن علف های هرز به عبارتی وجین کردن ۳۰ تا ۴۰ روز بعد از کاشت برنج است. در صورت مشاهده علف های هرز در مرحله ۴-۳ برگی بهتر است بصورت دستی با علف های هرز مبارزه شود.
چگونگی مدیریت آفات و بیماری ها
هر ساله کشاورزان به طور متوسط ۳۷٪ از محصول برنج گیلان خود راتوسط آفات و بیماری ها از دست می دهند. تشخیص بموقع و دقیق می تواند باعث کاهش تلفات شود.